Dekanımız Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik'in 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz,

Başlangıçlar heyecan vericidir. Aramıza yeni katılan öğrencilerimizle yeni bir akademik yıla tazelenmiş olarak başlıyoruz. ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ailesine katılan sevgili öğrencilerimiz hoş geldiniz.

Fakültemizin 2., 3. ve 4. sınıflarının sevgili öğrencileri, yeni akademik yılda hep birlikte yeni  yollar katedeceğiz.  Artık yerleşmeyi tamamladığımız yeni binamızda, yeni olanaklarımızla başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum.

Üniversitemizde ve Fakültemizde edineceğiniz sanatsal, bilimsel,  kültürel birikimle hayatı yenileyebilen, hayatı daha iyiye dönüştürebilen, yeniliklere açık olabilen insan kimliğinizle gelecek sizin ellerinizde. Sanatın kültürün temel öğelerinden biri olduğu bilinciyle çağdaş bilimin ışığında yürüyeceğiniz yollarınızda,  Çukurova Üniversitesi ailesinin bir üyesi olduğunuzu unutmayınız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü, her zaman yolunuza ışık tutsun. Üniversitemizin Atatürk ilkelerine dayanan temel değerlerini kendinize rehber edinerek ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunacak gençler olarak yetişeceğinize inanıyoruz.

Başarılı,  verimli ve mutlu bir ders yılı için akademik ve idari kadromuzla sizin yanınızdayız. 2022-2023 Akademik Yılında başarı dileklerimi sunar, hepinizi sevgilerimle selamlarım.

Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik

Dekan