ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULUŞUNUN 50. YILI ANISINA SERAMİK BÖLÜMÜ MEZUNLAR SERGİSİ 21-23 HAZİRAN 2023

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NİN KURULUŞUNUN 50. YILI ANISINA

SERAMİK BÖLÜMÜ MEZUNLAR SERGİSİ

SERGİ ONURSAL BAŞKANI: Prof. Dr. Ayşehan Deniz ABİK

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı

SERGi DÜZENLEME KURULU BAŞKANI: Doç. Dr. Yusuf Ziya HALEFOĞLU

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı

SERGi KÜRATÖRÜ / KOORDiNATÖRÜ: Öğr. Gör. Çiğdem TOĞRUL KARA

SERGİ DÜZENLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU

Doç. Dr. Nergis KILINÇ MİRDALI

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı

Dr. Öğr. Üyesi Suna ÇETİN

Öğr. Gör.  Filiz YILDIZ

Öğr. Gör.  Çiğdem TOĞRUL KARA

SERGi, AFiŞ, KATILIM BELGELERi VE KATALOG TASARIMLARI

Öğr. Gör.  Çiğdem TOĞRUL KARA – Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü

Feryal TANRIVERDİ–Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü

4.sınıf öğrencisi (Seramik Proje Grubu Üyesi)

SERGİ KATILIM ŞARTNAMESi

·         Konu serbesttir

·         Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu tüm katılımcılara açıktır.

·         Sergiye başvuru/katılım ücretsiz olup, en fazla 2 adet eser ile katılım sağlanabilir. Her katılımcıya Katılım Belgesi verilecektir.

·         Sergiye bizzat katılım zorunludur.

·         Sergi günü öncesi katılımcı eserleriyle ya da eseriyle sergi alanında olmalıdır.

·         Yarışmaya seramik malzeme ve teknikleri kullanılarak yapılmış eserler katılabilir. Eserler sergilemeye hazır olarak (pişmiş ve sırlı) teslim edilmelidir.

·         Karışık malzeme kullanılan eserlerde %80 seramik kullanılmalı, bu orandan az seramik malzeme kullanılan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

·         Sergiye verilecek eserlerin kaplayacağı alan en fazla 1 m olmalıdır

·         Eserler sergilenmeye hazır bir şekilde teslim edilmelidir.

·         Mezunlar sergisine sergilemeye değer görülen eserler sergi kataloğunda yer alacaktır. Katalog daha sonra katılımcılara e- posta ile iletilecektir.

·         Eserler 14 Haziran 2023 tarihine kadar e posta adresine görselleri gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gönderilen eserler kabul edilmeyecektir.

·         Katılım formu katılımcı tarafından eksiksiz doldurulmalıdır.

Sergiye başvuruda bulunabilmek için; ekteki “Sergi Başvuru Formu” ve “Eser Değerlendirme Formu” eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Tarafınızdan eksiksiz doldurulan formlar ile birlikte seramik eserinizin/eserlerinizin üç farklı açıdan çekilmiş 3/6 adet jpeg fotoğrafı/fotoğrafları ve sanatçı fotoğrafı seramik@cu.edu.tr adresine en geç 14 haziran 2023 tarihine kadar gönderilmelidir. Eser fotoğrafları sergi kataloğunda da kullanılacağı için jpeg formatında, 300dpi çözünürlükte ve eser renk özelliklerine göre düz siyah ya da düz beyaz bir fonda özenle çekilmiş olmalıdır. Gönderilen her bir fotoğrafın dosya boyutu maksimum 2mb olmalıdır. Eser jpeg fotoğrafları katılımcının “AdıSOYADI_1.Eser Fotoğrafı_1”, “AdıSOYADI_1.Eser Fotoğrafı_2”… şeklinde dosya ismi verilerek kaydedilmelidir. Katılımcı jpeg fotoğrafı “AdSOYAD_Katılımcı Fotoğrafı” şeklinde dosya ismi verilerek kaydedilmelidir. Burada ve sergi başvuru formunda belirtilen özelliklere uymayan, eksik bilgi, belge ve fotoğraf içeren başvurular jüri kuruluna gönderilmeden iptal edilecektir. Eserleri sergilemeye değer görülen katılımcıların başvuru formunda bildirdikleri mail adreslerine, katılım belgeleri gönderilecek ve sergi kataloğu https://gsf.cu.edu.tr adresinde yayınlanacaktır.

·         Katılımcılar sergiye gönderdikleri eserlerin; tümüyle kendilerine ait özgün eserler olduğunu, genel kabul görmüş dini, milli, ahlaki vb. değerlere aykırı olmadığını/hakaret vb. içermediğini ve siyasi herhangi bir nitelik taşımadığını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.

·         Katılımcılar eserlerine ait görsellerin; ticari olmayan amaçlarla Çukurova Üniversitesi resmi web sitesi, sosyal medya hesapları, e-katalog, afiş vb. gibi ortamlarda yayınlanmasına izin vermiş sayılırlar.

·         Çukurova Üniversitesi gerekli gördüğü takdirde sergi şartnamesinde ve takviminde değişiklik yapabilir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Eserlerin Son Teslim Tarihi: 14 Haziran 2023

Değerlendirme ve Sonuçların İlan Tarihi: 16 Haziran 2023

Sergi Açılışı: 21 Haziran 2023 -Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi, Saat: 13:00